Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Limit your stress...give it a go!


Καλημέρα καλοί μου φίλοι,
ένα anti-stress θέμα με κέρδισε γι' αυτήν την εβδομάδα. Φαντάζομαι, καλύτερα στοιχηματίζω πως τουλάχιστον 1 στους 2 ανθρώπους καθημερινά ταλαιπωρείται από άγχος. 

       Συνήθως, είναι απλές σκέψεις ή/και φοβίες που δημιουργεί ο καθένας στο μυαλό του.
" Θα 'μαι στην ώρα μου", " "Θα προλάβω το τρένο", "Θα βρω δουλειά" , " Τι θα μαγειρέψω". 
Ξέρεις το άγχος/stress δεν κάνει διακρίσεις. Σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις. Άλλωστε το λέει  και η ίδια η λέξη " άγχος" προέρχεται από το ρήμα "ἄγχω" που σημαίνει "σφίγγω, πνίγω". Όσο και να μην το παραδεχόμαστε καταβάλλει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας , της ζωής μας θα έλεγα ορθότερα. Διάφορες , μικρές,  μεγάλες,  περισσότερο σημαντικές, λιγότερο σημαντικές ανησυχίες,   φοβίες, υποχρεώσεις, σκέψεις όπως θες πες το. 
      Δράττομαι της ευκαιρίας να ασχοληθώ μαζί του καθώς θέλω να σε καθησυχάσω και να σου δείξω ότι υπάρχουν τρόποι  να το αντιμετωπίσεις και μάλιστα απλοί , καθημερινοί.  Διάβασε κι εσύ το άρθρο εδώ αν ενδιαφέρεσαι να απαλλαγείς από το στρες έστω κι για λίγο μέσα στην ημέρα σου. 
         Προσωπικά, η συγκεκριμένη λέξη είναι συνώνυμη με το όνομα μου, έχω να σου εκμυστηρευτώ ότι προσπαθώ να αγχώνομαι μόνο για σημαντικά πράγματα ( σχετικό όμως ,καθείς ορίζει το σημαντικό γι' αυτόν). Αυτό που απολαμβάνω λοιπόν, ειδικά τους ανοιξιάτικους μήνες είναι ένα περπάτημα σ'ένα πάρκο  κοντά στο σπίτι μου είτε με παρέα είτε κι μόνη μου. Δεν υπάρχει καλύτερο. Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, κι έχει δίκιο ο λαός.
     Βρες κι εσύ το δικό σου anti-stress pill.  Ξεκίνα να εμπιστεύεσαι περισσότερο.Έρευνες υποστηρίζουν ότι η αρχή στην προσπάθεια ελέγχου του άγχους είναι η ανάπτυξη της αίσθησης εμπιστοσύνης στη ζωή μας σε μέγιστο βαθμό.  Τι, περιμένεις λοιπόν, let's give it a try?
Και να θυμάσαι, να κάνεις πάντα αυτό που σε εκφράζει κι σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. 
Περιμένω και τις δικές σου προτάσεις, ιδέες, σκέψεις, τρόπους αντιμετώπισης.
Φιλί, Marie. 
              "Give your stress wings and let it fly away. ~Terri Guillemets 




  • images via google images

3 σχόλια:

  1. Είναι σαν να μιλάς προσωπικά σε μένα σε αυτό το post :P
    Πέρα από την πλάκα νομίζω είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε το άγχος... Μικρά βήματα κάθε φορά και με τη βοήθεια φίλων και οικογένειας θα το ελέγχουμε καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι κοραλία μου, όλοι πάνω κάτω είμαστε αγχωμένοι σε διάφορες εκφάνσεις τιης ζωής μας/καθημερινότητας. Μικρά βήματα και εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή