Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Good Morning with a healthy breakfast...







Καλημέρα φίλοι μου και Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και δημιουργικότητα.


Οι διακοπές τέλειωσαν οριστικά για όλους , οι ρυθμοί της καθημερινότητας  ομαλοποιήθηκαν , όλοι είμαστε λίγο μελαγχολικοί ακόμα αναπολώντας τις διακοπές, κυρίως εκείνη την δύσκολη πρωινή  ώρα που το ξυπνητήρι σε  καλημερίζει με τέτοια μανία;
Μην σκας , μπορεί το πέρασμα των διακοπών να σου άφησε μια πικρή γεύση, εγώ έρχομαι να σου προτείνω να γευθείς ένα νόστιμο και θρεπτικό πρωινό για να ανταπεξέρχεσαι  στις υποχρεώσεις της ημέρας σου και να γλυκαίνεις την μελαγχολία σου.
Γνωρίζεις  ότι αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας , καθώς σπάει την νηστεία την οποία υπέστη  ο  οργανισμός μας  κατά την διάρκεια του ύπνου. Άλλωστε,  ο αγγλικός όρος , (breakfast προέρχεται από τις λέξεις break= σπάζω & fast = νηστεία), επομένως breakfast σημαίνει σπάω την νηστεία. 
Πώς;  εφοδιάζοντας  τον οργανισμό μας με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό ενισχύοντας έτσι την ενέργεια, την διάθεση και την  εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας.
 Εδώ λοιπόν θα πάρεις διάφορες ιδέες για ένα θρεπτικό πρωινό, τις οποίες μπορείς να προσαρμόσεις στο δικό σου  ανάλογα τις προτιμήσεις του καθενός. 
 Εγώ προσωπικά ,δεν παραλείπω ποτέ δυο φέτες με μέλι και βούτυρο μαζί με μια ζεστή κούπα γάλα. 
                                 Εσύ, τι τρως μόλις ξυπνήσεις;
 Ανυπομονώ να μου πεις ή/και προτείνεις κι άλλες θρεπτικές ιδέες για το πρωινό μας. 
via google images
Φιλί, Marie.


6 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Ντρέπομαι που το λέω αλλά σήμερα έφαγα τα τελευταία 2 μελομακάρονα που είχαμε! Από αύριο αρχίζω πιο υγιεινά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει κοραλλία οι συνέπειες των εορτών. θα ξαναβρείς τους ρυθμούς σου, μην ανησυχείς. να σαι καλά/

      Διαγραφή
  2. Egw protimw to almuro prwino!!Sou dinei energeia,prwteines gia na ante3eis thn mera sou kai den se ligouriazei opws to gluko!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρωινό είναι το βασικό γεύμα της ημερας για αυτό ενα ποτήρι χυμό κι ενα τοστακι είναι οτι πρεπει για να ξεκινησεις τη Μερά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή